Advantan 30 Gr Krem Nedir, Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir, Ne İçin Kullanılır gibi tüm bilgilere bu sayfa aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
Advantan Nedir? Etken maddesi Metilprednizolon Aseponat olan Advantan Krem, iltihabi ve alerjik deri reaksiyonların baskılar ve kızarıklık, deri kalınlaşması, deri yüzeyinde tabaka ortaya çıkmasını, ödem, kaşıntı ve diğer şikayetler (yanma hissi veya ağrı) gibi deri sorunlarından kaynaklanan belirtileri hafifletir.Bu ilaç egzama tedavisi için deriye sürülmek suretiyle kullanılmaktadır. Advantan Krem ani beliren egzema, sinirsel sebeplere bağlı deride kabartılı ve kızarıklıklarla seyreden kaşıntılı kronik deri iltihabı, temas ekzeması dejenerasyona uğratıcı, sulu ekzema, kaşıntılı deride madeni para şeklinde döküntülerle seyreden ekzema, çocuklardaki ekzema, ve herhangi başka bir şekilde sınıflandırılmamış olan ekzemada kullanılır. Advantan Krem yüksek su ve düşük yağ içeriğine sahiptir ve bilhassa akut ve akıntılı ekzema için, çok yağlı deri ve vücudun açık veya tüylü kısımlan için uygundur.
ADVANTAN YAN ETKİLERİ;
ADVANTAN YAN ETKİLERİ;
Uygulanan yerde kuruluk, kızanklık (eritem), deri üzerinde iltihaplı kesecikler (veziküller), kıl kökü iltihabı (folikülit), döküntü, karıncalanma (parestezi), İlaca karşı aşın duyarlılıkADVANTAN FİYATI;
Uygulama yeribde seltilit, ödem, tahriş, irinli deri enfeksiyonu (piyoderma), deride çatlaklar, kılcal damarların genişlemesi (telanjiyektaziler), deride incelme (atrofi), deride mantar enfeksiyonu, ergenlik sivilcesi (akne)
Deride atrofi (incelme), deride striae (çatlaklar), uygulama bölgesinde kıl kökü iltihabı, aşın kıllanma, kılcal damarların genişlemesi, perioral (ağız civannda) dermatit, deride renk değişikliği ve formülasyondaki bileşenlere karşı alerjik reaksiyonlar belirebilir. Kortİkoid içeren topikal preparatlar uygulandığında emilime bağlı olarak sistemik etkiler ortaya çıkabilir.
Satış Fiyatı: 6.84 TLADVANTAN KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8697529350024 - ATC Kodu D07AC14 - Geri Ödeme Kodu A00404
Bu ilacı her daim hekiminizin anlattığı gibi kullanmalısınız.Zira emin değilseniz hekiminize yada eczacınıza tekrar danışınız.Bu ilaç, genel olarak günde 1 defa ince bir tabaka halinde hastalık olan kısma sürülür. Kullanım süresi genel olarak yetişkinlerde 12 haftayı aşmamalıdır.ADVANTAN HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZ
• Bu ilacın içeriğinde mevcut olan metilprednisolon aseponata yada içeriğindeki maddelerden herhangi birine karşı bir hassasiyetiniz (alerjiniz) varsa,
• Tedavi edilecek alanda tüberküloz (verem) yada sifıliz (frengi) sebebiyle oluşmuş bir bozukluk, hasar (lezyon) varsa
• Tedavi alanında viral hastalıklar (örneğin su çiçeği/varicella, herpes zoster), gül hastalığı (rozacea), ağız civarında dermatit, deride yara, akne, derinin incelmesi ile sonuçlanan (atrofik) deri hastalıklarına ilişkin bir bozukluk yada aşı sonrası beliren deri reaksiyonları varsa
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
• Bakteri yada mantar enfeksiyonu ile beraber seyreden bir deri hastalığı varsa, ilave uygun tedavi gereklidir.
• Uzun süreli bu ilacın kullanımına bağlı olarak cildinizde kuruma oluşur ise yağ içeriği daha yüksek olan bir formülasyona (ADVANTAN Pomat yada ADVANTAN Yağlı Pomat) geçilmelidir.
• Bu ilaç kullanılırken, gözlerle, açık derin yaralarla ve mukoza ile temasından kaçınınız.
• Daha evvel göz içi basıncında artma (glokom) şikayetiniz olduysa hekiminizi bilgilendiriniz. Sistemik kortikoidlerde olduğu gibi, lokal kortikoidlerin kullanılması ile de (örn. yüksek doz yada uzun süre geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman ile yada göz etrafındaki deriye uygulanmaları sonucu) glokom görülebilir.
• Topikal kortikosteroidlerin geniş bir alana tatbik edilmeleri yada uzun süreli uygulamaları, bilhassa kapalı pansuman altında sistemik yan etki riskini belirgin bir şekilde artırır. Çocuk bezlerinin kapalı ortam oluşturabileceğine dikkat edilmelidir.
Bu ilacın içerisindeki iki yardımcı madde (setostearil alkol ve butİlhidroksitoluen) lokal deri reaksiyonlarına (ör. kontakt dermatit) neden olabilir. Butİlhidroksitoluen gözlerde ve mukus membranl arında da tahrişe neden olabilir.