Aldactazide 50 Mg 30 Tablet Nedir, Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Aldactazide Nedir? Etken maddesi Spironolakton olan Aldactazide tablet; Diğer yaklaşımların yetersiz kaldığı veya uygun görülmediği esansiyel hipertansiyon vakaları, diğer tedavilere yanıt vermeyen veya hastanın bu tedavileri tolere edemediği konjestif kalp yetmezliğine bağlı ödem ve sodyum retansiyonu, diğer yaklaşımların uygun olmadığı diüretiğe bağlı hipokalemi vakaları, ödem ve asit ile beraber ortaya karaciğer sirozu, diğer yaklaşımların yetersiz kaldığı nefrotik siroz tedavisi.
ALDACTAZİDE YAN ETKİLERİ;
ALDACTAZİDE YAN ETKİLERİ;
Seyrek olarak jinekomasti, gastrointestinal belirtiler (kramplar ve diyare), başdönmesi, baş ağrısı, deri döküntüleri, ilaca bağlı ateş, ereksiyon güçlüğü, menstruasyon bozukluğu, gastritis ve ülserasyon, bir kaç vakada agranülositoz, trombositopeni ve lökopeni, parestezi, kas spazmı ortaya çıkabilir.Çoğunluk olarak ilaç kesildiğinde bu etkiler kendiliğinden yok olur.ALDACTAZİDE FİYATI;
Satış Fiyatı: 11.9 TLALDACTAZİDE KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkod Numarası: 8699543010168 - ATC Kodu C03EA01 - Geri Ödeme Kodu A00498
Bu ilacı her zaman hekiminizin belirtiği şekilde alınız. İlacınızı doğru zamanlarda almanız önemlidir.ALDACTAZİDE HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Uyarılar/Önlemler:ALDACTAZİDE Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Aldactazide tedavisi esnasında potasyumdan zengin bir diyet yada potasyum tabletleri kullanılmamalıdır.
Aşırı potasyum alımı hiperkalemiye sebep olabilir. Aldactazide , potasyum tutucu diğer diüretiklerle beraber kullanılmaması gerekmektedir. Sülfonamid türevlerinin, tiazid'ler de dahil olmak üzere lupus eritematosus'u aktive edebildiği bildirilmiştir. Spironolakton'un, sıçanlar üzerinde yapılan kronik toksisite çalışmalarında, endokrin organlarda ve karaciğerde proliferatif etki göstererek tümör oluşumuna neden olabileceği gösterilmiştir. Aldactazide kullanmakta olan ve bilhassa böbrek yetmezliği, aşırı potasyum alımı olan hastalar, hiperkalemi riskinden dolayı sıvı ve elektrolit düzeyi yönünden kontrol altında tutulmalıdır. Aldactazide 'in loop diüretikleri glukortikoidler ve ACTH ile beraber kullanımı, hipokalemiye sebep olabilir. Aldactazide tedavisi esnasında BUN yükselmesi, dilüsyonel hiponatremi, jinekomasti, hiperürisemi, glukoz toleransında azalma, digoxin yarıömründe artma ve dolayısıyla serum digoxin düzeylerinde yükselme görülebilir.
Dekompanse karaciğer sirozu olan bazı hastalarda hiperkalemi ve hiperkloremik metabolik asidoz oluşabilir.
Hamilelikte kullanımı: Spironolakton yada metabolitleri, tiazid'ler, plasenta duvarını geçebilirler.Dolayısıyla hamile bayanlarda Aldactazide kullanımı gerektiğinde elde edilecek fayda ile anne ve fetus'a yapacağı muhtemel zarar tartılmalıdır.
Süt veren anneler : Tiazid'ler ve Spironolakton'un bir metaboliti olan canrenone, anne sütünde görülebilir. İlaç kullanılacaksa, çocuğun beslenmesi için başka bir metot seçilmelidir.