Zestat 15 Mg 30 Ağızda Eriyen Tablet Nedir, Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Zestat Nedir? Etken maddesi Mirtazapin olan Zestat ilacı; depresyon adlı psikolojik rahatsızlığı tedavi etmek maksadıyla kullanılır. Depresyon, kişinin duygusal yaşamında ortaya çıkan bir bozukluktur. Depresyonda hastanın beyninde bir dizi değişiklikler belirir. Bunlardan biri de sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan kimyasal maddelerde görülen azalmadır. Antidepresanlar bu eksikliği gidererek beynin yeniden normal görevlerini yapmasına destek olur.
ZESTAT YAN ETKİLERİ;
ZESTAT YAN ETKİLERİ;
• Ellerin, ayakların, bileklerin, yüzün, dudakların, ağzın yada boğazın yutmayı yada nefes almayı güçleştirecek şekilde şişmesiZESTAT FİYATI;
• Baygınlık
• Deri döküntüleri
• Ateş, boğaz ağrısı ve ağız içinde iltihaplanma gibi enfeksiyona işaret eden belirtiler
• Aşırı sinirlik, kabus görme gibi ruh ve davranış değişiklikleri
• Sara nöbetleri (epilepsi atağı)
• Ellerde titreme, kaslarda istemsiz kasılmalar
• Aşırı hareketlilik (mani atakları)
• Gözlerin yada derinin sararması (bu durum karaciğer işlev bozukluğuna işaret eder);
• Deride anormal his (misal, yanma, karıncalanma, kaşıntı yada iğnelenme);
• Yorgunluk
• İştah açılması ve kilo alma
• Kabızlık
• Uyuşukluk veya uykulu olma (çoğunluk olarak tedavinin ilk haftalarında görülür, ilacın dozunu hekiminize danışmadan azaltmayınız)
• Sıvı birikmesi neticesinde eklemlerde yada bacaklarda şişkinlik (ödem);
• Bilhassa yatar yada oturur vaziyetteyken aniden ayağa kalktığınızda olmak üzere, zaman zaman görülen baş dönmesi veya sersemleme
• Anormal rüya görme, anormal düşünceler
• Baş ağrısı.
• Karaciğer testlerinde bozulma, değerlerin yükselmesi
• Deri döküntüsü
• Eklem ve kas ağrıları
Satış Fiyatı: 14.74 TLZESTAT KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8699514070016 - ATC Kodu N06AX11 - Geri Ödeme Kodu A11433
Bu ilacı günde bir defa, tercihen akşam yatmadan hemen önce ve her gün aynı saatte alınız.ZESTAT HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Uygulama yolu ve şekli şu şekildedir;
Tabletler aşağıda tarif edildiği şekilde alınmalıdır:
1. Tabletlerin kırılmaması için, tableti şerit gözünden çıkarırken itmeyiniz (Şekil A).
2. Her bir şeritte altı adet tablet gözü bulunur; bunlar birbirinden ayrılabilir olarak yapılmıştır. Bir tablet gözünü yırtarak ayırınız (Şekil 1).
3. Folyoyu dikkatle açınız. Bunun için, folyoyu ok işareti bulunan köşeden başlayarak açınız (Şekil 2 ve 3).
4. Tabletleri kabından kuru elle alınız ve dilinizin üstüne koyunuz (Şekil 4). Tablet çabucak dağılacaktır. Tabletleri suyla veya susuz olarak yutabilirsiniz.
Kendinizi daha iyi hissetmeniz ve daha iyi uyuyabilir hale gelmeniz için tedaviye belirli bir süre devam etmeniz gerekmektedir. Etkiler ZESTAT ile tedaviye başlandıktan 2-4 hafta sonra belirginleşecektir. Bu sebeple doktorunuz tarafından aksi söylenmedikçe tedaviye düzenli olarak devam edin ve ilacı almayı kesmeyin.
ZESTAT'ı kullanmaya başladıktan 2-4 hafta sonra ilacın etkisini doktorunuza bildiriniz. Çünkü gerekli hallerde kullanacağınız günlük miktar hekiminiz vasıtasıyla aşamalı olarak arttırılacaktır ve en iyi sonucu veren doza yükseltilecektir.
ZESTAT ile tedavinizin ne kadar süreceği konusunda hekiminiz size bilgi verecektir. Tedaviye erken son vermeyiniz, zira durumunuz daha da kötüleşebilir.
Hekiminiz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.
İlacınızı almayı unutmayınız.
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZZESTAT Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
- Eğer mirtazapin'e yada bu ilacın herhangi bir bileşenine aşırı duyarlıysanız (alerjik)
- MAO inhibitörleriyle (bir başka antidepresan grubu) beraber ve MAO inhibitörleri ile yapılan tedavinin kesilmesinin sonraki ilk iki hafta içinde
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Aşağıdaki durumlardan birine sahipseniz veya sahip olduysanız:
■ Sara hastalığı (epilepsi);
■ Karaciğer hastalıkları
■ Böbrek hastalıkları;
■ Kalp hastalıkları;
■ Düşük kan basıncı;
■ Şizofreni ve iki uçlu mizaç bozukluğu gibi zihinsel hastalıklar (depresyon dönemleri arasında hastanın aşırı hareketli olması, manik-depresif duygu durum bozukluğu)
■ Diyabet (şeker hastalığı);
■ Yüksek göz basıncı (glokom);
■ Prostatın büyümesi sebebiyle idrar yapma zorlukları.
Diğer ilaçlar ile beraber kullanımı şu şekildedir;
- MAO inhibitörleriyle (bir başka antidepresan grubu) beraber ve MAO inhibitörleri ile yapılan tedavinin kesilmesinin sonraki ilk iki haftası içinde bu ilacı kullanmayınız.
- ZESTAT benzodiazepinlerin (bir grup sakinleştirici) sakinleştirici etkisini arttırabilir. Bu nedenle ZESTAT'ı benzodiazepinlerle birlikte kullanırken dikkatli olunuz.
- HIV proteaz inhibitörleri, azol içeren antifungal ilaçlar, eritromisin ve nefazodon gibi karaciğerde metabolize edilen bazı güçlü ilaçlarla eşzamanlı olarak ZESTAT kullanırken dikkatli olunuz.
- ZESTAT, alkolün etkisini artırabilir. Bu nedenle, alkollü içkilerden kaçınmanız tavsiye edilmektedir.
- Karbamazepin (karaciğerde metabolize edilen bir ilaç), ZESTAT'ın atılımını yaklaşık 2 katı artırır.
- Simetidinle eşzamanlı kullanıldığında, tedavinin başında mirtazapin dozu azaltılmalı, simetidinle tedavinin sonunda ise tekrardan artırılmalıdır.
- Eşzamanlı ZESTAT ve lityum kullanımında herhangi bir klinik etki veya değişiklik gözlenmemiştir.