Vastarel 20 Mg 60 Tablet Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Vastarel Nedir? Etken maddesi Trimetazidin olan Vastarel tablet; şu hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır:
• Göğüs ağrısı (angina pektoris) krizlerinin önlenmesinde,
• Dolaşım kaynaklı olan görsel bozuklukların tedavisinde yardımcı ilaç olarak,
• Baş dönmesi, kulak çınlaması, vızıltı ve ıslık sesi gibi çevre ile ilgili olmayan seslerin duyulmasının tedavisinde yardımcı ilaç olarak kullanılmaktadır.
VASTAREL YAN ETKİLERİ;
VASTAREL HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
• Göğüs ağrısı (angina pektoris) krizlerinin önlenmesinde,
• Dolaşım kaynaklı olan görsel bozuklukların tedavisinde yardımcı ilaç olarak,
• Baş dönmesi, kulak çınlaması, vızıltı ve ıslık sesi gibi çevre ile ilgili olmayan seslerin duyulmasının tedavisinde yardımcı ilaç olarak kullanılmaktadır.
VASTAREL YAN ETKİLERİ;
Bu ilacın içeriğinde mevcut olan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler ortaya çıkabilir.VASTAREL FİYATI;
Yaygın: baş dönmesi, baş ağrısı, karın ağrısı, diyare, hazımsızlık, bulantı, kusma, ciltte döküntü, kaşıntı, kurdeşen, yorgunluk.
Seyrek: Bilhassa antihipertansif tedavi gören yaşlı kişilerde ayaktayken kan basıncındaki düşme neticesinde oluşan bayılma, baş dönmesi yada düşme. Çarpıntı, düzensiz yada hızlı kalp atışı ateş basması.
Çok seyrek: Titreme, katılık, hareket zorluğu ve dengesizlik gibi Parkinson semptomlarının kötüleşmesi; Bu semptomlar tedavinin kesilmesyile kaybolur.
Bilinmiyor: uyku bozuklukları (uykusuzluk, uyuklama), kabızlık (konstipasyon), alerjik reaksiyon nedeniyle oluşan yüzün ve boğazın aniden şişmesi (anjiyoödem), ateşlenme ve tüm vücudun kabarması (akut genelleştirilmiş eksantematik püstüloz). Bu etkiler ilacı kullandıktan sonra birkaç saat ile birkaç gün içinde ortaya çıkabilir.
Satış Fiyatı: 11.9 TLVASTAREL KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8699552010326 - ATC Kodu C01EB15 - Geri Ödeme Kodu A08301
Bu ilaç hekiminiz aracılığıyla reçete edildiği şekilde kullanılması gerekmektedir. Bir tablet (20 mg) günde 3 defa, yemek ile beraber alınır.
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZVASTAREL Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Bu ilaç anjina krizlerinin oluşumunu önlemede etkilidir. Başlamış olan anjina krizlerinde iyileştirici bir tedavi değildir.
• Stabil olmayan anjina pektoris hastalığında başlangıç tedavisi değildir.
• Kalp krizi (miyokart infarktüs) tedavisi için uygun değildir.
• Anjina krizi durumunda doktorunuzu bilgilendiriniz. Tedaviniz gözden geçirilip tahlil yaptırmanız gerekebilir ve tedaviniz değiştirilebilir.
• Trimetazidin Parkinson hastalığı belirtilerine neden olabilir yada bu belirtileri kötüleştirebilir (titreme, hareket zorluğu, kol ve bacaklarda katılık). Bu durum, bilhassa da yaşlı kişilerde hekime rapor edilmelidir ve araştırılmalıdır.
• Kan basıncındaki düşüş veya denge kaybına bağlı olarak düşmeler gerçekleşebilir (bakınız bölüm 5. Olası yan etkiler nelerdir?).
• Bu tıbbi ürün boyar madde olarak sunset sarısı FCF S (E119) ve cochineal kırmızı A (E 124) içerdiğinden alerjik riski oluşabilir.