Urocit-K 1080 Mg 100 Kontrollü Salım Tableti Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Urocit-K Nedir? Etken maddesi Potasyum Sitrat olan Urocit-K ilacı; böbreklerde ürik asit ve kalsiyum taşları oluşumunu önleme tedavisinde kullanılmaktadır.
UROCİT-K YAN ETKİLERİ;
UROCİT-K YAN ETKİLERİ;
Bu ilacı kullanırken şiddetli kusma, karın ağrısı yada mide-bağırsak kanaması ortaya çıkar ise ilacı hemen kesiniz ve hekiminize gidiniz.Bu belirtiler bağırsak delinmesi yada tıkanmasına işaret edebilir.UROCİT-K FİYATI;
• Ağız, yüz, dudak ve dilde şişme
• Nefes darlığı
• Kaşıntı
• Ciltte kızarıklık
Eğer bu belirtiler sizde varsa Urocit-K'ya ciddi allerjiniz var anlamına gelmektedir.
Bu ilacının kullanılması esnasnda olağandışı bir durum sebebi ile bir endişeniz olursa durumu hemen hekiminize bildiriniz yada size en yakın hastaneye gidiniz.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hekiminize öyleyiniz:
UROCIT-K tedavisi esnasında karın ağrısı, kusma, diyare, yavaş bağırsak hareketleri ve bulantı gibi mide-bağırsak yakınmaları görülebilir. Bu durumlar, mide-bağırsak kanalının tahrişine bağlıdır, dozun azaltılması ile yada tabletlerin yemekle beraber alınması ile azaltılabilir. Dışkıda bozulmamış matriksle karşılaşılabilir. Bu normal bir durumdur.
Satış Fiyatı 106.25 TL [ 14 Jul 2017 ]UROCİT-K KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8699771030020 - ATC Kodu A12BA02 - Geri Ödeme Kodu A10319
Bu ilacı alırken, yüksek seviyede tuz içeren besinlerden ve yemeklere tuz ilavesinden kaçınınız, fazla miktarda sıvı alınız. Günlük idrar miktarı en az 2 litre olmalıdır.UROCİT-K DİĞER BİLGİLER;
Hekiminiz, dört ayda bir serum elektrolitleri (sodyum, potasyum, klorür ve karbon dioksit), serum kreatinin ve tam kan sayımı testlerini yaptırmanızı isteyebilir. Potasyum seviyesi yüksek ise, kan hematokrit veya hemoglobinin değerlerinde önemli bir düşüş varsa tedavi kesilmelidir.
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZUROCİT-K Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Bu ilaç, kandaki potasyum düzeylerinde ek bir artışa sebep olarak kalbin durmasına neden olabilmektedir.Dolayısıyla, eğer daha evvelden potasyum düzeyleriniz yüksekse yada buna yatkınlığınız varsa, bu ilacı kullanmayınız. Böyle bir durum varsa hekiminize bu durumu söyleyiniz. Yüksek potasyum düzeyi yatkınlığına sebep olabilecek koşullar arasında şunlar bulunur: kronik böbrek yetmezliği, kontrol edilmeyen şeker hastalığı, akut su kaybı, koşulları uygun olmayan bireylerin ağır fiziksel egzersiz yapmaları durumu, böbrek üstü bezi yetersizliği, ağır doku hasarı veya potasyum tutan (triamteren, spironolakton yada amilorid gibi) ilaçların kullanılması. UROCIT-K, mide boşalmasında gecikmeden şikayet eden, yemek borusunda baskılanma, bağırsak tıkanması yada daralması şikayetleri olan yada antikolinerjik ilaçlarla tedavi alanlar gibi mide-bağırsak kanalında tablet geçişini durduracak yada geciktirecek bir sebebi olan kişilerde kullanılmamalıdır. UROCIT-K tedavisi ülsere sebep olabileceğinden, peptik ülser hastalarında kullanılmaz.
UROCIT-K, idrar yolunda aktif enfeksiyon durumunda da kullanılmaz. İdrar yolunuzda bir problem varsa hekiminize bildiriniz.
Böbrek işlevlerinizde yetersizlik varsa, bu ilacı kullanmayınız, durumu hekiminize bildiriniz.
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Vücudunuzun potasyum atma mekanizması iyi çalışmıyorsa, potasyum birikimi ve bunun sonunda kalp durması olabilir. Bu sebeple, böbrek yetmezliğiniz yada kalp yetmezliğiniz varsa, bu durumu doktorunuza bildirmeli ve bu ilacı kullanmamalısınız.
UROCIT-K, triamteren, spironolakton veya amilorid gibi idrara çıkmayı arttıran ilaçlarla kullanılmamalıdır. Bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız hekiminize bilgilendiriniz.
Hekiminiz, düzenli olarak serum potasyum tayini yapılmasını tavsiye edecektir.Bilhassa kalp rahatsızlığınız, böbrekleriniz de bir problem yada asidoz varsa, asit-baz dengesi, diğer serum elektrolit seviyeleri, elektrokardiyogram ve klinik durumunuz hekiminiz vasıtasıyla izlenmelidir.