Travocort Krem 15 Gr Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Travocort Krem Nedir? Etken maddesi Diflukortolon Valerat + Izokonazol olan Travocort Krem, ağır iltihabi yada ekzemalarla beraber seyreden (mesela ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç yada ara tedavisi için kullanılmaktadır.
İzokonazol nitrat; derinin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisi için kullanılır.Pek çok mikroba karşı etkilidir; dermofitlere, mayalara, maya benzeri mantarlara (pitriyasis versicolor'a sebep olan organizmalar da dahil), küflere ayrıca kırmızı, kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı bir deri hastalığı olan Erythrasma'ya neden olan organizmalara karşı da son derece etkilidir. Diflukortolan valerat; derinin iltihabi ve alerjik durumlarında iltihabı önler ve kaşıntı, yanma, sızı gibi yakınmaları yok eder.
TRAVOCORT KREM YAN ETKİLERİ;
İzokonazol nitrat; derinin yüzeysel mantar hastalıklarının tedavisi için kullanılır.Pek çok mikroba karşı etkilidir; dermofitlere, mayalara, maya benzeri mantarlara (pitriyasis versicolor'a sebep olan organizmalar da dahil), küflere ayrıca kırmızı, kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı bir deri hastalığı olan Erythrasma'ya neden olan organizmalara karşı da son derece etkilidir. Diflukortolan valerat; derinin iltihabi ve alerjik durumlarında iltihabı önler ve kaşıntı, yanma, sızı gibi yakınmaları yok eder.
TRAVOCORT KREM YAN ETKİLERİ;
Kortikosteroid içeren haricen kullanılan preparatların geniş bir alana (yaklaşık % 10 ve daha fazlasına) uygulanması yada uzun süreli kullanımı (4 haftayı aşan) neticesinde alttaki yan etkiler görülebilir: derinin incelmesi (atrofi), kılcal damarların genişlemesi, deride şerit oluşumu, deride sivilcemsi değişiklikler ve kortikosteroidin resorbsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler.TRAVOCORT KREM FİYATI;
Bağışıklık sistemi bozuklukları:
Seyrek: Alerjik kontakt dermatit Deri ve deri altı bozuklukları:
Seyrek: Kıl kökü iltihabı (follikülit), deri üzerinde aşırı kıllanma (hipertrikoz), ağız çevresindeki deride iltihaplanma (perioral dermatit), deride renk değişikliği, döküntü, kaşıntı, yanma, kızarıklık (eritem) yada deri üzerinde iltihaplı keseciklerin oluşması (veziküllenme) gibi lokal semptomlar, tahriş, kuruluk, deride yumuşama (maserasyon), isilik Bunlar, topikal kortikosteroid kullanımı neticesinde oluşan hafif ve çoğunlukla geçici yan etkilerdir; tedavinin devamında yakınmaların kaybolduğu görülmüştür. Topikal tedaviyi takiben hastaların yaklaşık % 1'inde kaşıntı yada yanma gibi lokal etkiler görülebilir.
Diflukortolon valerat ile topikal tedavi gören hastaların % 0.5 ila % 4'ünde lokal tahriş ve yanma görülmüştür.
Annelerin hamilelikte ve emzirme periyodunda geniş vücut yüzeylerine veyahut uzun bir süre kullanımda bebeklerinde yan etki ortaya çıkabilir.Mesela hamileliğin son haftalarında Travocort uygulandığında, bebekte böbrek üstü bezinde gerileme görülebilir.
Satış Fiyatı 15.1 TLTRAVOCORT KREM KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8697529350239 - ATC Kodu D01AC20 - Geri Ödeme Kodu A08008
Bu ilaç, günde 2 kez uygulanmaktadır.TRAVOCORT KREM HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Hekiminizle koordineli bir şekilde bu ilaç tedavisi iltihabi yada ekzemalı deride iyileşme olduktan en geç 2 hafta sonra sonlandırılmalıdır. Bundan sonra hekiminiz kortikosteroidsiz bir krem olan Travogen ile tedaviye devam edebilir. Bu, bilhassa kasık ve genital kısımlarda kullanım için geçerlidir.
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZTRAVOCORT KREM Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
• Etkin maddeler izokonazol nitrat, diflukortolon valerat yada bu ilacın içeriğinde yer alan herhangi bir maddeye karşı bir hassasiyetiniz (alerjiniz) varsa,
• Tedavi alanında tüberküloz (verem) yada frengi (sifiliz), virüs hastalıkları (mesela su çiçeği/varicella, herpes zoster), gül hastalığı (rozacea), ağız etrafında dermatit, yada aşı sonrası ortaya çıkan deri reaksiyonları varsa
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
• Bakteri enfeksiyonu ile beraber seyreden bir deri hastalığı varsa, ilave uygun tedavi gereklidir.
• Bu ilaç yüze uygulanacaksa göze temasından kaçınılmalıdır.
• Daha evvel glokom yakınmanız olduysa hekiminizi bilgilendiriniz.
• Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol içeren ilaçları kullanıyorsanız hekiminizi bilgilendiriniz.Topikal kortikosteroidlerin bilhassa kapalı pansuman koşullarında, uzun süreli yada geniş bir alana yoğun olarak uygulanmaları yan etki riskini belirgin olarak artırır.
Yüze, kasık bölgesine veya koltukaltlarına uygulanması ve çocuklarda kullanımı esnasında yan etkilerinin artma riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, çocuklarda sistemik absorbsiyondaki artış göz önünde bulundurulmalıdır.
Sistemik kortikosteroidlerden bilindiği üzere kortikosteroidlerin kullanımı ile glokom da gelişebilmektedir (Mesela; uzun süreli yüksek doz yada aşırı uygulamalar, kapalı pansuman teknikleri yada göz civarındaki deriye uygulanması).
Enfeksiyon el ve ayak parmakları arasındaysa, buralara bu ilacı uygulanan gazlı bir bezin yerleştirilmesi tavsiye edilir.
Enfeksiyonun yeniden oluşmasını engellemek için, çamaşırlarınızı günlük olarak değiştirmelisiniz (el ve yüz bezleriniz, havlularınız, iç çamaşırlarınız tercihen pamuklu kumaştan olmalıdır) ve çok sıcak hatta kaynar su ile yıkamalısınız.
Düzenli şahsi hijyen bu ilaç ile tedavinin başarısı için çok mühimdir. Ayağınızda mantar varsa (tinea pedis-atlet ayağı olarak da bilinir), ayaklar yıkandıktan sonra, parmak araları, iyice kurulanmalı ve çoraplar her gün değiştirilmelidir.