Sulidin Plus Likit Jel 50 G Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Sulidin Plus Nedir? Etken maddesi Lidokain + Nimesulid olan Sulidin Plus; Bel ağrısı (lumbago), eklem kireçlenmesi (osteoartrit), eklemi çevreleyen yumuşak dokunun iltihabı (periartrit), kas kiriş iltihabı (tendinit), kas, kiriş kılıfının iltihabı (tenosinovit), eklem etrafındaki keselerin iltihabı (bursit) ve spor yaralanmaları gibi burkulma ve ezilmenin eşlik ettiği yumuşak doku ve eklemlerin travmatik, dejeneratif ve romatizmal hastalıklarda kullanılmaktadır.Genel olarak günümüzde sıklık ile görülen bel ağrısı için kullanılmaktadır.
SULİDİN PLUS YAN ETKİLERİ;
SULİDİN PLUS YAN ETKİLERİ;
Ciddi deri döküntüleri Yüz, dudaklar, dil ve boğazda şişme, nefes alma zorluğuSULİDİN PLUS FİYATI;
Kalp ritminde bozukluk ve kalbe gelen kan akımının ortadan kalması neticesinde kalbin durması (kardiyovasküler kollaps)
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Bilinç kaybı
Zaman, yer ve kişilerle ilgili olarak çevreyi algılama ve değerlendirme yeteneğinin bozulması (konfüzyon)
Kan basıncında düşme, kalp atışının yavaşlaması (bradikardi)
Kulak çınlaması
Bulanık yada çift görme
Üşüme, titreme
Sinirlilik, tedirginlik, öfori
Uyku hali
Hafif yada orta şiddette cilt tahrişi
Kızarıklık (eritem)
Kaşıntı
Pullanma
Deri döküntüsü
Satış Fiyatı 20.83 TLSULİDİN PLUS KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8699584340446 - ATC Kodu M02AA - Geri Ödeme Kodu A13592
Hekiminiz vasıtasıyla başka bir şekilde önerilmediği takdirde SULİDİN PLUS’ı etkilenen bölgeye günde 3 yada 4 kez uygulayınız. Uygulama süresi için hekiminize danışınız.SULİDİN PLUS HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Uygulama yolu ve metodu şu şekildedir;
Bu ilaç sadece topikal kullanım içindir.Bu ilacı etkilenen bölgeye nazikçe uygulayınız. Tedavi esnasında bandajlama yada kapatma (oklüzyon) yapmayınız.
Bu ilaç koltuk altına uygulanmamalıdır.
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZSULİDİN PLUS Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Bu ilacın içeriğinde yer alan etkin yada yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz var ise,
Asetilsalisilik asit içeren (aspirin vb.) ilaçlar yada nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) olarak adlandırılan ilaç grubuna dahil olan diğer ilaçlar sizde astım, alerjik burun akıntısı (rinit), ciltte kızarıklık ve kaşıntı (ürtiker), göz kapakları, dış üreme organları, dudaklar ve dil gibi yumuşak dokularda şişme (anjiyoödem) ve burun içinde et oluşumuna (nazal polip) sebep oluyorsa,
Gebeliğinizin ilk yada son 3 aylık döneminde iseniz bu ilacı kullanmayınız.
Bu ilaç çocuklarda kullanılmamalıdır.
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Bu ilacı. gözlere, mukozalara (ağız, burun gibi bazı organların iç yüzeylerini kaplayan dokular), enfeksiyonlu cilt bölgelerine, koltuk altına ya da derideki açık yaralara uygulamayınız. Kazara temas ettiği takdirde hemen bol su ile yıkayınız.
Bu ilacın kullanımına bağlı olarak uygulama bölgesinde tahriş, kızarıklık yada kaşıntı oluşursa ilacı kullanmayı durdurunuz ve hekiminize yada bir hastaneye başvurunuz.
Bu ilacı gerektiğinden daha geniş alanlara, uzun süre ile uygulamayınız.
Bu ilacı uygulama esnasında giysilerinizle temas ettirmeyiniz. Aksi takdirde giysilerinizi boyayabilir. Bu durum giysilerin yıkanmasıyla ortadan kalkar.
Bu ilacı kullanıktan sonra uygulama bölgesini bandajla yada herhangi başka bir materyalle kapatmamalısınız.
Bu ilacı, deriye sürülmek suretiyle uygulanan (topikal) diğer ilaçlar ile aynı anda kullanmayınız.
• Lidokain bilhassa geniş deri yüzeylerine ve özellikle oklüzyon altında uygulandığında kalp ritim bozuklukları, nefes alma güçlüğü, koma ve hatta ölüme neden olabilir. Bu ilaç “Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar” kısmında belirtildiği şekilde kullandığınızda bu etkilerin oluşması muhtemel değildir.Hekiminiz vasıtasıyla tavsiye edilen doz ve tedavi süresine uyunuz.
Epilepsi (sara) tedavisinde kullanılan ve etkin madde olarak fenitoin isimli maddeyi içeren ilaçlar
Sakinleştirici olarak kullanılan ve barbitüratlar olarak adlandırılan ilaç grubuna dahil olan ilaçlar