Rinogest 5 Ml 30 Mg 100 Ml Şurup Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Rinogest Nedir? Etken maddesi Pseudoephedrine Hcl olan Rinogest şurup; alerjik burun akıntısı, vazomotor burun akıntısı (burun mukozasının devamlı kanlanması ve bol mukus salgılaması ile belirgin durum), nezle, grip, soğuk algınlığı gibi durumlarda belirtilerin iyileştirilmesi maksadıyla kullanılmaktadır.
RİNOGEST YAN ETKİLERİ;
RİNOGEST YAN ETKİLERİ;
• Kalpte ritim bozukluğu (Aritmi),RİNOGEST FİYATI;
• Kalbi besleyen damarlarda tıkanma (iskemik kalp hastalığı),
• Karaciğer işlev bozukluklan
• Aşırı duyarlılık
• Deri döküntüsü
• Gerçekte olmayan bir takım şeyler görmek yada duymak (Halüsinasyonlar),
• Kan basıncı yükselmesi (Hipertansiyon)
- Sinirlilik,
- Uyku bozukluğu,
- Bulantı,
- Kusma,
- Sersemlik,
- Ağız kuruluğu
- Yorgunluk,
- Telaş hali,
- Dizüri (idrar yaparken ağrı),
- Erkek hastalarda üriner retansiyon (daha evvelden mevcut bir prostatik büyüme bu durumu hazırlayıcı bir faktör olabilir),
- Huzursuzluk
- Kalp atımının hızlanması (taşikardi),
- Yüksek tansiyon (hipertansiyon),
- Diğer kardiyak disritmiler (kalp atım bozuklukları),
- Halüsinasyon (bilhasssaçocuklarda) dahil merkezi sinir sistemi (MSS) uyarım belirtileri -İritasyonlu yada iritasyonsuz deri döküntüleri,
- Alerjik dermatit (egzama).
- İrritabilite (uyaranlara karşı aşın duyarlı olma durumu),
- Anksiyete (kaygı, endişe),
- Baş ağrısı.
Satış Fiyatı 4.66 TL [ 16 Jun 2017 ]RİNOGEST KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Takibi Zorunlu Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8699536570037 - ATC Kodu R01BA02 - Geri Ödeme Kodu A06799
Önerilen doz günde 3-4 defa alınan 10 ml’dir (2 ölçek). Maksimum günlük doz 40 ml’dir (8 ölçek).RİNOGEST HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Yaşlılarda kullanımı şöyle;
Önerilen doz günde 3-4 defa alınan 5 ml’dir (1 ölçek). Maksimum günlük doz 20 ml’dir (4 ölçek).
6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamaktadır.
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZRİNOGEST Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
• Etkin maddeye, ilacın diğer bileşenlerine yada diğer adrenerjik ilaçlara karşı alerjiniz varsa,
• Şiddetli yüksek tansiyon yada koroner arter (kalbi besleyen damar) rahatsızlığınız varsa,
• Şiddetli derecede böbrek yetmezliği hastalığınız varsa,
• Monoaminoksidaz İnhibitörleri adı verilen ilaçlardan kullanıyorsanız veya bu ilaçlarla gördüğünüz tedavinin kesilmesini takiben henüz 2 hafta geçmediyse,
• Eğer bu ilaçlan kullanıyorsanız: Bazı antidepresanlar, göz yada bağırsak
bozukluklarının tedavisinde kullanılan atropin, alfa ve beta blokörler içerebilen yüksek tansiyon ilaçları, kan toplanması ve astım tedavisinde kullanılan ilaçlar, iştah baskılayıcılar, duygu durum bozukluklan tedavisinde kullanılan moklobemid, migren tedavisinde kullanılan ergotamin yada metiseıjit, doğum sırasında rahim kasılmalarına yardımcı olan oksitosin.
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
• Kalp ritim bozukluğunuz ve kalp damar hastalığınız varsa,
• Yüksek tansiyon hastalığınız varsa,
• Şiddetli karaciğer yetmezliği hastalığınız yada böbrek yetmezliği hastalığınız varsa, Bilhassa beraber bu hastalıklara eşlik eden kalp damar hastalığınız varsa,
• Şeker hastalığınız varsa,
• Fazla çalışan tiroidiniz varsa,
• Göz tansiyonun artması (glokom) durumunda,
• Feokromositoma olan kişilerde (böbreküstü bezlerinde oluşan bir tümör olup, adrenalin miktarında yükselişe neden olabilmektedir.)
• Prostat büyümeniz ve idrar kesesi fonksiyon bozukluğu varsa,
• Daha evvel size uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritim bozukluğu ve ani ölümlere neden olabilen bir durum) ve Torsades de Pointes tanısı (yaşamı tehdit eden düzensiz kalp ritmi) konduysa yada bu hastalıkların sizde olduğundan şüpheleniliyorsa,
• 60 yaş üzerindeyseniz
Nadir olarak psödoefedrin dahil olmak üzere sempatik sistemi uyaran ilaçlarla beynin arka bölümünde iyileşebilen beyin dokusu harabiyeti (posterior geri dönüşlü ensefalopati (PRES)) ve beyin damarlarında iyileşebilen daralma (geri dönüşlü serebral vazokonstriksiyon sendromu (RCVS)) bildirilmiştir. Bildirilen semptomlar ani başlangıçlı şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma ve görme bozukluğudur. Olguların çoğu uygun tedavi ile birkaç günde düzelmiştir. PRES/RCVS belirti ve semptomları gelişmesi halinde psödoefedrin hemen kesilmelidir.
5 günden daha uzun süre kullanmayınız.
Alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) neden olabilir.
Zira daha evvelden hekiminiz vasıtasıyla bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu belirtilmişse bu tıbbi ürünü almadan evvel hekiminizle iletişime geçiniz.
Öteki ilaçlar ile beraber kullanımı şöyle;
RİNOGEST’in burun tıkanıklığını giderici ilaçlar, trisiklik antidepresanlar (psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır), iştah kesici ilaçlar ve bazı sinir sistemi uyarıcı ilaçlar yada MAOITeri (psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır) ile beraber kullanılması bazen tansiyon yükselmesine sebep olabilir. İlacın psödoefedrin içermesinden dolayı, bretilyum, betanidin, guanitidin, debrizokin, metildopa ve alfa- ve beta-adreneıjik blokör ilaçlar gibi tansiyonu düşüren ilaçlann etkisini kısmen tersine çevirebilir.
Moklobemid ile birlikte kullanımı hipertansif kriz (ciddi kan basıncı yükselmesi) riski oluşturur.
Kardiyak glikozidlerle (kalp yetmezliğinde kullanılır) beraber kullanım kalp ritmi bozukluğu riskini artırır.
Ergot alkaloidleri (ergotamin ve metiseıjit; migren tedavisinde kullanılır) ile beraber kullanılması yan etki riskini artınr.
Doğumu kolaylaştırmak için kullanılan oksitosin ile beraber hipertansiyon riskini artırır. Trisiklik antidepresanların (depresyon tedavisinde kullanılır) yan etkilerini artırır.