Onadron G/K 1 ML 1 MG 5 ML Damla Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Onadron Nedir? Etken maddesi Deksametazon olan Onadron Damla; Göz: Alerjik konjonktivitler, Acne rosacea, yüzeyel noktalı keratit, Herpes zoster keratitis, iritis, siklitis, mevsimle alakalı ve iltihaplı olmayan konjonktivitler, kimyasal yada ısı ile ortaya çıkan yanmalarda veyahut herhangi bir nesne bastması ile moluşan kornea yaraları gibi göz kapağı ve bulbar konjonktivanın, korneanın ve gözün ön segmentinin steroid tedaviye cevap veren enflamasyon durumlarında endikedir.
Kulak: Alerjik otitis eksterna ile steroid kullanımının riskine karşın muhakkak steroid tedavi gerektiren otitis eksternanın seçilmiş pürülan olan vyada olmayan enfeksiyonları gibi dış kulak yolunun steroid tedaviye yanıt veren enflamasyon durumlarında endikedir.
ONADRON YAN ETKİLERİ;
Kulak: Alerjik otitis eksterna ile steroid kullanımının riskine karşın muhakkak steroid tedavi gerektiren otitis eksternanın seçilmiş pürülan olan vyada olmayan enfeksiyonları gibi dış kulak yolunun steroid tedaviye yanıt veren enflamasyon durumlarında endikedir.
ONADRON YAN ETKİLERİ;
Bilhassa uzun süreli steroid tedavisinde göz sinirlerinin tahribi ve glokom, görüş berraklığı ve görüş alanı azalması, posterior kapsül altı katarakt oluşması, Herpes simplex'i de içeren patojenlerin sebep olduğu sekonder göz enfeksiyonları ve göz küresinin perforasyonu gibi yan etkiler oluşabilir.Nadir olarak yanma ve batma görülebilir. Ayrıca katarakt ameliyatı olduktan sonra yerel steroidler kullanıldığı zaman nadir olarak filtrasyon kabarcıklarının ortaya çıkabilir.ONADRON FİYATI;
Satış Fiyatı 8.74 TL [ 26 Mayıs 2017 ]ONADRON KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Takibi Zorunlu Reçeteli bir ilaçdır.
Barkod Numarası: 8699508610013
Hamilelikte kullanımı şu şekildedir;ONADRON HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Hamilelik kategorisi: C.
Gebelikte lokal steroid uygulamasının güvenilirliği daha ispatlanmamıştır.Gebe hanımlarda gerekli olmadıkça kullanılmamalı, kullanılması gerekli görüldüğü koşulda intensif yada uzun süreli tedavilerden kaçınılmalıdır.
Laktasyon döneminde kullanımı şöyle;
Kortikosteroidler anne sütüne geçebilir. Bu nedenle emziren hanımlarda ya emzirmeye son verilmeli veya ilaç kullanımı durdurulmalıdır.
Uyarılar/Önlemler:ONADRON Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Stromal Herpes simplex'in steroidlerle tedavisi büyük dikkat gerektirir. Periyodik olarak mikroskobik incelemeler yapılması gereklidir.
Uzun süreli steroid uygulaması göz içi basıncını artırabilir. Bunun için göz içi basıncı sık sık kontrol edilmelidir.
Korneanın viral, bakteriyel ve mantar enfeksiyonları steroid uygulaması ile alevlenebilir.
Göz ve kulağın tedavi edilmemiş akut pürülan enfeksiyonları steroid tedavisi ile maskelenebilir yada aktiviteleri artabilir.
Kornea veya skleranın incelmesine sebep olan rahatsızlıklarda lokal steroid uygulamasını takiben delinmeler olduğu bilinmektedir.
Yüksek dozlarda yada pediatride uzun süre kullanımında sistemik absorbsiyonu belirgin olabilir. Pediatrik hastalarda adrenal süpresyon riski sebebiyle, tedavi mümkün olan en kısa süre ile sınırlandırılmalıdır.
Preparat konservan olarak benzalkonyum klorür içermekte olup, yumuşak lens bulunan gözlere uygulanmamalıdır.
İlaç etkileşimleri:
Aspirin, hipotrombinemide kortikosteroidlerle birlikte kullanılmamalıdır. Fenitolin, fenobarbital, efedrin ve rifampin kortikosteroidlerin metabolik klerensini artırarak kan düzeylerini ve fizyolojik , aktivitelerini azaltabilirler. Bu sebeple doz ayarlaması gerekebilir.Hemde bu ilaçlar (ve ayrıca indometazin) dekzametazonla yapılan supresyon testlerini etkileyebildiklerinden bu ilaçları kullanan kişilerin test sonuçları ihtiyatla değerlendirilmelidir.
Kortikosteroidler, kumarin antikoagülanlarına cevabı değiştirebileceklerinden, bu antikoagülanları ve Kortikosteroidleri aynı zamanda alan hastalarda protrombin zamanı daha sık kontrol edilmelidir. Kortikosteroidler, potasyum kaybını arttırıcı diüretiklerle beraber uygulandıklarında hastalar hipokalemi gelişmesi yönünden izlenmelidir.