Muskazon 20 Tablet Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Muskazon Nedir? Etken maddesi Parasetamol + Klorzoksazon olan Muskazon ilacı; iskelet kası hastalıklarının çoğunda ortaya çıkan ağrı, gerginlik ve hareket sınırlamasını yok ederek semptomların iyileşmesini sağlayan bir ajandır. Bu ilaç, iskelet kasında yer alan ağrı ve spazm (istemsiz kasılma) ile beraber olan rahatsızlığı iyileştirmek için fizik tedavi, istirahat ve diğer yöntemlere destek olarak altta gösterilen durumda kullanılır: Bel ağrısı, Boyun tutulması, Servikal sendrom (boyun, omuz ve kol ağrıları), • İltihabi (inflamasyonlu) veya travmatik (darbelere bağlı) kas rahatsızlıktan, • Tendon (kaslan kemiğe bağlayan kas kirişi) ve eklem rahatsızlıkları, Ortopedik işlemler esnasında.
MUSKAZON YAN ETKİLERİ;
MUSKAZON YAN ETKİLERİ;
Ağız, yüz yada boğazda şişme,MUSKAZON FİYATI;
Nefes almada zorluk çekme (göğüste sıkışıklık yada hırıltı),
Ölümcül olabilen yada şoka neden olan kan basıncında ani düşme.
Kalp atım hızının artması (nabzınızın hızlanması),
Kan damarlarının gevşemesi (kan basıncınızın düşmesi),
Nefes darlığı,
Mide kanaması,
Karaciğer toksisitesi (kaşıntı, iştahta azalma, yorgunluk, deride yada gözlerin beyaz kısmında sararma, karın ağrısı, idrar renginde koyulaşma gibi semptomlarla kendini gösterir).
Anksiyete (kaygı, endişe),
Sersemlik (%6),
Baş dönmesi (%9),
Baş ağrısı (%5),
Sinirlilik,
Uyuşma,
Karın ağrısı,
İştahsızlık,
İshal (%2),
Hazımsızlık (%1),
Gaza bağlı mide-bağırsakta şişkinlik,
Kanamaya bağlı katran renkli, yumuşak, yapışkan dışkı,
Bulantı (%3),
Kaşıntı,
Döküntü,
Ciltte renk değişikliği,
Aşın miktarda idrar yapma,
Asteni(kuvvetsizlik, güçten düşme;%2),
Vücut ağrısı,
Ödem.
Anormal bir takım düşünceler,
Bilinç bulanıklığı,
Depresyon (ruhsal çökkünlük),
Duygusal değişkenlik,
Hipotoni (kasların gerginliğini yitirmesi),
Uykusuzluk,
Öksürüğün artması,
Grip belirtileri,
Nezle (rinit),
Kabızlık,
Ağız kuruluğu,
Susama,
Kusma,
Terleme,
İdrara çıkma sıklığının artması,
Menoraji (adet kanama süresinin uzaması),
Üşüme.
Aşın uyanılma,
Ekimoz (deride morarma),
Peteşi (nokta şeklindeki deri altı kanamaları),
Kırıklık
Satış Fiyatı 6.53 TL [ 18 May 2017 ]MUSKAZON KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8699512010021 - ATC Kodu M03BB53 - Geri Ödeme Kodu A05212
Yetişkinlerde, başlangıç dozu çoğunluk olarak, günde 3-4 kez 2’şer tablet şeklindedir. Günlük doz, sonradan günde 3-4 defa l’er tablete düşürülebilir.MUSKAZON HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZMUSKAZON Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Bu ilacın içeriğinde mevcut olan herhangi bir bileşenine karşı alaerjiniz var ise kullanmayın,
Çölyak hastalığınız (buğday ürünlerine karşı duyarlılıkta ortaya çıkan iltihabi bir bağırsak hastalığı) varsa,
Akut porfiride (karın ağrısı ve kas kramplarına sebep olan bir çeşit kalıtsal hastalık) kullanmayınız.
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Kansızlık (yorgunluk, güçşüzlük, yüzde solgunluk, nefes darlığı ve çarpıntı gibi belirtilerle kendini gösterir), akciğer hastalığı (öksürük, balgam, hırıltılı solunum, nefes darlığı), böbrek fonksiyon bozukluğunuz (çok idrara çıkma, gece idrara çıkma, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma, uykusuzluk, idrarda kan görülmesi gibi belirtilerle kendini gösterir) varsa bu ilacı doktorunuzun kontrolü altında dikkatle kullanınız.
Karaciğer fonksiyon bozukluğu: Yetişkinlerde kronik günlük dozlarda karaciğer hasarına sebep olabilir. Akut yüksek dozda ciddi karaciğer toksisitesine neden olabilir. Eğer ateş, döküntü, iştahsızlık, bulantı, kusma, yorgunluk, sağ üst kadranda ağrı, koyu renkli idrar ve sanlık gibi şikayetleriniz ortaya çıkarsa mutlaka doktorunuzu bu konuda bilgilendiriniz. Bu belirtiler, ilacın karaciğeriniz üzerindeki zararlı etkilerinin belirtisi olabilir. Bu durumda doktorunuz MUSKAZON ile tedavinizi sonlandırabilir.
Keza bilinen bir alerjiniz varsa yada daha evvelden ilaçlara karşı alerjiniz olduysa ilacınızı dikkatli kullanınız. Eğer kızarma, kurdeşen yada cilt kaşınması gibi hassasiyet reaksiyonları görülürse doktorunuzu bilgilendiriniz.
Bu ilaç kullanımı sersemlik hissi yapabilir. Bu sebeple ilacınızı alkol yada merkezi sinir sistemi baskılayan ilaçlarla beraber kullandığınız takdirde sersemlik etkisinin artabileceğini göz önünde tutmalısınız.
Alkolik karaciğer hastalarında dikkatli kullanılmalıdır. Düzenli olarak çok miktarda alkol içiyor iseniz ilacınızın tavsiye edilen dozlarını aşmamalısınız. Alkol ile beraber Bu ilaç kullanımı ilacın karaciğer üzerindeki zararlı etkilerini arttır.