Kongest Forte Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Kongest Forte Nedir? Etken Maddesi Fenilefrin Hcl + Klorfeniramin Maleat + Parasetamol olan Kongest Forte ilacı; Soğuk algınlığı ve gripal enfeksiyonlarda oluşan belirtilerin yok olması için kullanılmaktadır.
KONGEST FORTE YAN ETKİLERİ;
KONGEST FORTE YAN ETKİLERİ;
Bazen, bilhassa yüksek dozlarda ve aşırı duyarlılığı olanlarda baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, kusma, kabızlık, deri döküntüsü, terleme, çarpıntı, sinirlilik, iştah kaybı, zor idrar yapma, bulanık görme, karın ağrısı gibi belirtiler görülebilir. Bu tür yan etkilerin ortaya çıktığı durumlarda doz düşürülmelidir.KONGEST FORTE FİYATI;
Satış Fiyatı 4.92 TLKONGEST FORTE KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Kırmızı Reçeteli bir ilaçdır.
Barkod: 8699502013063 - ATC Kodu: R05X
Doktor aracılığıyla başka bir doz tavsiye edilmedikçe, erişkinlere günde 3 defa 1-2 verilir.KONGEST FORTE HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
DOZ AŞIMI;
Doz aşımı durumunda, bulantı, kusma, karın ağrısı, hipertansiyon, ritim bozuklukları, konvülsiyon, bulanık görme gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Erişkinlerde 10 gram, çocuklarda 150mg/kg'nin üzerindeki parasetamol dozları hepatik nekroza sebep olabilir.
Doz aşımı durumunda, mide lavajı yapılarak semptomatik tedaviye başlanmalıdır. Parasetamole bağlı karaciğer nekrozunu engellemek için intravenöz yoldan N-asetil sistein veya oral yoldan methiyonin tedavisine başlanmalıdır.
Tedavi esnasında taşikardi, palpitasyon, şiddetli baş ağrısı, davranış bozuklukları ve bulantı oluşursa, Kongest tedavisi kesilmelidir.KONGEST FORTE Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Tedaviye karşın belirtilerin şiddetlenmesi, diğer enfeksiyon belirtilerin ortaya çıkması veya 5 günden uzun sürmesi durumunda, hasta tekrardan değerlendirilmelidir.
Hepatik nekroz görülebilir. Hepatik nekroz, parasetamolün aşırı dozunda, doza bağlı bir komplikasyondur. 12-48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselir, protrombin zamanı uzayabilir. Klinik semptomlar, dozun alınmasından 1-6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir. 10 gramın üzerinde alınması durumunda toksisite görülmesi muhtemeldir.
Tavsiye edilen dozlar kesinlikle aşılmamalıdır.
Baş dönmesi ve sedasyon riski sebebiyle ihtiyar kişilerde ve ortostatik hipotansiyona eğilimi bulunanlarda, kronik konstipasyonlularda, prostat hipertrofili hastalarda, karaciğer fonksiyon bozukluğu yada ağır böbrek yetmezliği olanlarda, hipertansiyon, psikoz, veya diyabetli hastalarda dikkatli olunmalıdır.
Doktor tavsiye etmedikçe, çocuklar ve gebeler vasıtasıyla kullanılmamalıdır.