Kalinor 15 Efervesan Tablet Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Kalinor Nedir? Etken Maddesi Potasyum Sitrat + Potasyum Bikarbonat olan kalinor ilacı; Kandaki potasyum miktarının azalmasından korunmada ve tedavisinde, Böbrek taşı oluşumunu engellemek maksadı ile (tekrar eden böbrek taşlarının yeni oluşumunun önlenmesinde) kullanılmaktadır.
KALİNOR YAN ETKİLERİ;
KALİNOR YAN ETKİLERİ;
- Ağız, yüz, dudak yadadilde şişmeKALİNOR FİYATI;
- Nefes darlığı
- Kaşıntı
- Ciltte kızarıklık
- Karın bölgesinde şikayetler
- Bulantı
- Kusma
- Diyare
Satış Fiyatı 10.77 TL [ 24 Jun 2016 ] - KALINOR 15 efervesan tabletKALİNOR KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Kırmızı Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu 8699548022463 - ATC Kodu A12BA - Geri Ödeme Kodu A04176
Potasyum eksikliği sebebi devam ettiği sürece bu ilaç kullanılmalıdır.KALİNOR HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Hekiminiz bu ilaç ile tedavinizin ne kadar süreceğini size söyleyecektir. Bu durum böbrek taşlarının tekrarlamasından korunma için de geçerlidir. Diğer potasyum eksikliği durumlarında potasyum dengesinin temini için birkaç gün ile bir kaç hafta genelde yeterli olmaktadır.
Bu ilacı her zaman hekiminizin söylediği şekilde kullanınız.
Potasyum eksikliğinden korunma ve tedavisi için gereken doz potasyum düzeyine bağlıdır. Hekim tarafından başka bir dozlama önerilmemişse, aşağıdaki dozlama geçerlidir:
a. Potasyum yerine koyma tedavisi: Doz potasyum eksikliğinin derecesine bağlıdır. Genel olarak günde 50-100 mmol potasyum yeterlidir. Günlük doz 100-150 mmol' ü aşmamalıdır.
b. Böbrek taşlarının engellenmesi: Tedaviyi yürüten doktor aracılığıyla doz, günlük sitrat atılımı 320 mg'ın üstünde ve idrar pH'sı 6.2-6.8 olacak şekilde düzenlenmelidir. Bu değer günde 1-2 Kalinor Efervesan Tablet'le sağlanabilir.
Her iki kullanım durumunda da 1 kerede verilen doz 40 mmol potasyumu, yani bir adet Kalinor Efervesan Tablet'i geçmemesi gerekir.
Altta yer alan durumlarda KULLANMAYINIZKALİNOR Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
• İlacın içeriğinde mevcut olan bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız (alerjiniz) var ise
• Böbrek bozukluğunuz varsa
• İdrar söktürücü gibi, potasyum tutulmasına neden olan ilaçlar kullanıyorsanız
• Yükselmiş potasyum seviyeleriniz varsa (vücuttaki su miktarının azalması, bozulmuş böbrek atılımı, böbrek üstü bezi yetmezliği gibi durumlar vücutta potasyum düzeylerinin yükselmesine neden olur).
• GAMSTROP sendromunda (periyodik olarak, geçici kas güçsüzlüğü ve felçleri ile kendini gösteren kalıtsal bir hastalık)
• Sodyum eksikliği ile beraberkan hacminin azaldığı durumlarda
Altta yer alan durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
• Böbrek yetmezliği, böbrek üstü bezi yetmezliği durumunda
• Potasyum atılımını azaltıcı ilaçlarla beraber tedavide
• 1.42 g sakkaroz içerir, şeker hastalarına uygulanmasında dikkate bir şekilde kullanılmalıdır.
• Bu ilaç kalıtsal kan bozukluğu (tek hücre anemisi) olan hastalarda bilhassa dikkatli kullanılmalıdır.
Bu ilacın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
1.42 g sakkaroz içerir.Zira daha evvelden hekiminiz aracılığıyla bazı şekerlere karşı tahammülsüz olduğunuz söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan evel doktorunuzla temasa geçiniz.
Diğer ilaçlar ile beraber kullanımı şu şekildedir;
Hücre dışındaki potasyum düzeylerinin yükselmesi kalp glikozitlerinin etkisini azaltır, düşmesi ise bu ilaçların kap ritim bozukluğu yapıcı etkisini arttırır.
Aldosteron antagonistleri, potasyum tutan idrar söktürücüler, ADE-inhibitörleri (yüksek tansiyon ilaçları), non-steroidal anti-enflamatuvarlar ve analjezikler (ağrı kesiciler) böbrekten potasyum atılımını azaltırlar.