Contramal Ampül Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Contramal Ampül Nedir? Etken Maddesi tramadol hidroklorür olan Contramal ilacı; Damar içine, kas içine yada deri altına uygulanmaktadır.Ayrıca cerrahi bir ameliyat sonrasında, kırık ve yaralanmalara bağlı ağrılar ile non - narkotik analjeziklerin yetersiz kaldığı konserve ve diğer değişik kaynaklı , orta ve şiddetli, akut yada kronik ağrılarda kullanılmaktadır.
CONTRAMAL AMPÜL YAN ETKİLERİ;
CONTRAMAL AMPÜL YAN ETKİLERİ;
Altta yer alan semptomlardan biri olursa, CONTRAMAL'i kullanmayı durdurun ve hemen hekiminize bildiriniz yada evinize yakın olan bir hastaneye gidiniz.CONTRAMAL AMPÜL FİYATI;
• Eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi veyahut bilhassa ağız yada boğazın yutmayı veya nefes almayı güçleştirecek şekilde şişmelerinde
• Döküntü, kaşıntı
• Baygınlık
'Bunların tümü çok ciddi yan etkilerdir.
Zira bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin CONTRAMAL'e karşı mühim alerjiniz var demektir.Derhal tıbbi müdahaleye yada hastaneye yatırılmanıza gerek duyulabilir.'
'Bu çok ciddi yan etkilerin tümü oldukça nadir görülür.'
Alttakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen hekiminize bildiriniz yada size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
• Kardiyovasküler sistem üzerine etkiler (çarpıntı, taşikardi, bradikardi, kan basıncında artış, pozisyonel hipotansiyon yada kardiyovasküler kolaps gibi)
• Nefes alıp vermede zorlanma, hırıltılı solunum
• İşeme bozuklukları, idrar yapamama
• Ani kasılmalar
'Tüm bunların hepsi ciddi yan etkilerdir.Hemen tıbbi müdahale gerekebilir.' 'Ciddi yan etkiler çok nadir görülür.'
Alttakilerden herhangi birini fark ederseniz, hekiminize bu durumu en ince ayrıntısına kadar anlatınız.
• Bulantı, kusma, öğürme, mide problemleri (midede şişkinlik hissi, gaz oluşumu), kabızlık, ishal, ağız kuruluğu
• Uyku hali, baş ağrısı, baş dönmesi, titreme, iştah değişiklikleri, solunum güçlüğü, sara tipi kasılma nöbetleri, istem dışı kas kasılmaları, koordinasyon bozukluğu, konuşma bozuklukları
• Halusinasyon, sersemleme, uyku bozuklukları, huzursuzluk, kabus görme, mizaç değişiklikleri, aktivitede değişiklikler, bilişsel değişiklikler (misal algılama bozuklukları)
• Terleme
• Kas güçsüzlüğü
• Bulanık görme, göz bebeğinde aşırı derecede genişleme
• Yorgunluk, sinirlilik, uykusuzluk, hareket fazlalığı
• Karaciğer enzim değerlerinde artış
'Bunlar CONTRAMAL'in hafif yan etkileridir.'
Tramadolün kesilmesi ile çok seyrek olarak görülen diğer belirtiler şunlardır: panik ataklar, şiddetli huzursuzluk, halüsinasyonlar, kulak çınlaması ve alışılmadık santral sinir sistemi belirtileri (örneğin sersemleme, kuruntu, gerçeklikten kopuş, paranoya).
Satış Fiyatı 10.77 TL [ 17 Feb 2017 ]CONTRAMAL AMPÜL KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Yeşil Reçeteli bir ilaçdır. Barkodu 8699514759188 - ATC Kodu N02AX02
CONTRAMAL'i hekiminizin size anlattığı şekilde kullanınız. Emin değilseniz doktorunuz yada eczacınız ile gidip görüşünüz.CONTRAMAL AMPÜL HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Doz, ağrınızın şiddetine ve ağrıya duyarlılığınıza göre ayarlanmalıdır.Çoğunluk olarak ağrıyı giderecek en düşük doz tercih edilmelidir.
Hekiminiz vasıtasıyla başka şekilde reçete edilmediyse olağan doz şu şekildedir:
Yetişkinlerde ve 12 yaşın üzerindeki gençlerde : Bir defada uygulanan dozun 2 mg/kg'ı geçmemesi tavsiye edilir. Ağrının şiddetine bağlı olarak etki 4-8 saat arasında sürer. Günde 400 mg tramadol (4 ampul) aşılmamalıdır.
CONTRAMAL'i gerektiğinden daha uzun süre kullanmamalısınız. Daha uzun süreli tedaviye gereksinim duyuyorsanız, hekiminiz düzenli kısa aralıklarla (gerektiğinde tedaviyi keserek) CONTRAMAL kullanmaya devam edip etmemeniz gerektiğini ve hangi dozda kullanmanız gerektiğini kontrol edecektir. Çocuklarda kullanımı
1-12 yaş arasındaki çocuklarda tek dozda 1-2 mg / kg tramadol kullanılır.
Doktorlar ve sağlık personeli için; ampulün çocuklara uygulanışına ait bilgiler bu kullanma talimatının en sonunda verilmiştir.
Yaşlılarda kullanımı
75 yaşa kadar olan hastalarda doz ayarlaması lüzum değildir. 75 yaş üzeri hastalarda tramadolün vücuttan atılımı gecikebilir.Böyle bir durumunuz varsa, hekiminiz doz aralığını artırmanızı tavsiye edebilir.Günde 300 mg tramadol dozunun aşılmaması tavsiye edilmektedir. CONTRAMAL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler
CONTRAMAL tedavisini çok erken bırakırsanız veya ara verirseniz, muhtemelen ağrı geri döner. Yan etkiler yüzünden tedaviyi kesmek isterseniz, lütfen doktorunuzla görüşünüz.
CONTRAMAL tedavisi kesildiğinde, genellikle, art-etki olmayacaktır.Lakin, bazen nadi olarak olsa bile CONTRAMAL kullanan kişiler, ilacı almayı aniden keserlerse rahatsızlık hissedebilirler.Devamlı olarak kendini huzursuzluk, endişe durumu, sinirlilik ve titreme hissedebilirler. Hiperaktif olabilirler, uyumada zorlanma, mide yada bağırsak bozuklukları çekebilirler.Çok seyrek vakada panik ataklar, halüsinasyonlar, kaşıntı, karıncalanma ve uyuşma gibi olağan dışı algılamalar ve kulakta çınlama (tinnitus) gelişebilir. CONTRAMAL'i bıraktıktan sonra bu yakınmalardan herhangi biri oluştuğunda lütfen hekiminize gidiniz.
CONTRAMAL'i alttaki durumlarda KULLANMAYINIZCONTRAMAL AMPÜL Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
- Eğer tramadol'e yada içindeki diğer bileşenlerden herhangi birine alerjik (aşırı duyarlı) iseniz;
- Alkol, uyku hapları, ağrı gidericileryada diğer psikotrop (mizacı ve duyguları etkileyen ilaçlar) ilaçlarla akut zehirlenme durumunda;
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
- Sara hastalığınız var ise (epileptikseniz) ve nöbetleriniz tedavi ile yeterince kontrol edilmiyorsa;
- Uyuşturucu madde kesilmesinde uyuşturucu madde yerine.
CONTRAMAL'i alttaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
- diğer ağrı kesicilere (opioidler) bağımlı olduğunuzu düşünüyorsanız;
- bilinç bozukluğu ile ilgili rahatsızlığınız varsa (bayılacağınızı hissediyorsanız);
- şok durumunda iseniz (soğuk terleme bunun bir belirtisi olabilir);
- kafa içi basıncınız artmışsa (muhtemelen bir kafa yaralanmasından yada beyin hastalığından sonra);
- nefes alıp verirken zorlanmalar yaşıyorsanız
- nöbet riski artabileceğinden, epilepsiye yada nöbetlere eğiliminiz varsa;
- karaciğer yada böbrek hastalığınız varsa.
Bu durumlarda bu ilacı kullanmadan evvel hekiminize danışınız.
Tavsiye edilen doz düzeyinde tramadol kullanan hastalarda epileptik nöbetler bildirilmiştir. Risk, tramadol dozları, önerilen günlük üst sınırı (400 mg) aştığında artabilir.
CONTRAMAL'ın fiziksel ve psikolojik bağımlılığa yol açabildiğine dikkat ediniz.
CONTRAMAL uzun süre kullanıldığında, etkisi düşebilir, bu sebeple daha yüksek dozlar almak zorunda kalabilirsiniz. (tolerans gelişimi). İlaç suistimaline yatkınlığı olan yada bağımlılığı olan hastalarda, tedavi sıkı tıbbi denetim altında ve sadece kısa sürelerde gerçekleştirilmelidir.
"Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız."
CONTRAMAL'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
Etkisi şiddetlenebileceği için CONTRAMAL tedavisi esnasında alkol almayınız. Yiyecek ve içecek ile etkileşimi bulunmamaktadır.
Hamilelik
İlacı kullanmadan evvel hekiminize yada eczacınıza danışınız.
Gebelikte tramadolün güvenliliği ile ilgili çok az bilgi bulunmaktadır. Bu sebeple gebeyseniz CONTRAMAL kullanmayınız.
Gebelikte tekrarlı kullanım yeni doğanda fiziksel bağımlılığa yada çekilme bulgularına yol açabilir.
Tedaviniz esnasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen hekiminize yada eczacınıza danışınız.