LEVOTİRON Nedir, Ne İşe Yarar, Yan Etkileri, Kullanım Şekli, Fiyatı
LEVOTİRON Nedir? Etken maddesi Levotiroksin sodyum olan ilaç; , tiroid hormonunu yapay olarak üretmektedir.Tiroid hormonu, bedenin enerji ve metabolizmasının düzenlenmesi için normalde tiroid bezi aracılığıyla üretilir.Bu ilaç, tiroid bezinin tiroid hormonunu yeterince üretemediği hususlarda kullanılır.Tiroid bezinin normal işlevini yapmadığı durumlarda; tiroid bezinin iltihabi durumlarında; ameliyat sonrası guatrın tekrar etmesini engellemede; tiroid uyarıcı hormonun baskılanması; normal tiroid fonksiyonu olan kişilerde iyi huylu guatrın tedavisi; tiroid kanseri olan hastalarda tümörün büyümesinin engellenmesi: tiroid supresyon testlerinde ve hipotiroidizm (hipotiroidizm: Tiroid hormonu üretiminin yetersizliğinden kaynaklanan metabolizma hızında azalma, kilo alma eğilimi, uyku hali gibi durumlar.) tedavisi için kullanılmaktadır.
LEVOTİRON YAN ETKİLERİ;
LEVOTİRON YAN ETKİLERİ;
Alttakilerden biri olursa İLACI kullanmayı kesiniz ve HEMEN doktorunuza bildiriniz yada size en yakın hastanenin acil bölümüne gidiniz.LEVOTİRON FİYATI;
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz;
Alerjik tepkiler boğaz yada yüz şişliği (anjiyoödem)
LEVOTİRON kişinin tolerans sınırını geçerse yada aşırı doz alınırsa, bilhassa tedavinin başlangıcında ilacın dozu birdenbire aşın düzeyde yükseltildiyse, sıklığı bilinmeyen şu belirtiler görülebilir.
Endokrin hastalıkları
Tiroid hormonunun gereğinden fazla üretilmesi (hipertiroidizm), adet bozukluklan Sinir sistemi hastalıkları
Baş ağrısı, kafa içi basınç artışı, titreme, huzursuzluk, uykusuzluk,
Kardiyak hastalıkları
Kalp ritm bozuklukları, kalpte bir çeşit atım bozukluğu, çarpıntı, kalp atımının hızlanması, kalp sıkışması
Gastrointestinal hastalıkları
İshal, kusma
Deri ve deri altı doku hastalıkları
Aşırı terleme
Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları
Kas zayıflığı, kas spazmı
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları
Al basması, ateş
Araştırmalar
Kilo kaybı
Satış Fiyatı 9.94 TL [ 7 Oct 2016 ] (LEVOTIRON 0.1 mg 100 tablet)LEVOTİRON KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçtır.
Barkodu 8699514016700 (LEVOTIRON 0.1 mg 100 tablet)
Doktorunuz, muayeneler ve laboratuvar testleri neticesine göre sizin için en uygun dozu belirleyecektir.Çoğunlukla düşük bir dozda tedaviye başlanır ve tam doza ulaşılana kadar, 2 ila 4 haftada bir doz yükseltilir.Tedavinin ilk haftalarında doz ayarlamasını yapmak için bir takım laboratuvar testleri yaptırmanız gerekmektedir.LEVOTİRON HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
LEVOTIRON'i alttaki durumlarda KULLANMAYINIZLEVOTİRON Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
- İlacın içerisindeki etkin maddeye ada yardımcı maddelere karşı alerjiniz var ise(aşın duyarlılık)
- Tedavi edilmemiş adrenal bezi, hipofız bezi işlev bozukluğu veya tiroid hormonlarının aşırı üretimi (tiretoksikoz) durumunda
- Akut kalp hastalığında (kalp krizi yada kalp iltihabı).
Gebelikte LEVOTİRON ile birlikte antitiroid ilaçlar kullanılmaz (bkz. aşağıda Gebelik ve laktasyonda kullanım kısmı).
LEVOTIRON'i alttaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
- Kalbin kan damarlarında yetersiz düzeyde kan akışı (anjina pektoris),
- Kalp yetmezliği,
- Hızlı ve düzensiz kalp ritmi,
- Yüksek kan basıncı,
- Arterlerde yağ kalıntıları (arteriyoskleroz) varsa, tedaviniz sırasında dikkatli olmanız ve hekiminiz tarafından izlenmeniz gerekir.
LEVOTİRON kullanmadan evvel yada bir tiroid supresyon (baskılama) testi yaptırmadan önce bu rahatsızlıklar tıbbi kontrol altına alınmalıdır. LEVOTİRON kullanırken tiroid hormonları yakından takip edilmelidir. Bu rahatsızlıkların sizde olup olmadığından emin değilseniz yada bu rahatsızlıklar olduğu halde herhangi bir tedavi görmüyorsanız, hekiminize danışın.
Hekiminiz öncelikle sizde herhangi bir adrenal bezi, hipofız bezi işlev bozukluğu yada kontrol altına alınmamış aşırı düzeyde hormon üretimi (tiroid otonomisi) ile seyreden tiroid bezi işlev bozukluğu olup olmadığım araştıracaktır.
Alttaki durumlardan herhangi biri söz konusuysa, hekiminize danışın:
- Menopoz veya postmenopoz dönemindeyseniz, osteoporoz riski sebebiyle doktorunuzun tiroid fonksiyonlarınızı düzenli olarak kontrol etmesi gerekebilir.
- Levotiroksin içeren bir ilaçtan başka birine geçiş yaptıysanız, ilacm etkisi biraz değişik olabilir; yakın takip altında olmanız ve dozun ayarlanması gerekebilir.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen hekiminize danışınız.
LEVOTIRON'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
Eğer soyalı besinler tüketiyorsanız ve bilhassa yediğiniz miktarda değişiklik yaptıysanız doktorunuza bildirin.Soyalı besinler, barsaklarda LEVOTİRON emilimini azaltabileceğinden, ilacın dozunun ayarlanması gerekebilir.
LEVOTİRON tablet sayfasında bulunmaktasınız, bu sayfada LEVOTİRON ilacı hakkında bilgiler yer almaktadır.LEVOTİRON ne demek, ne için kullanılır, endikasyonları, neye iyi gelir, hafif yan etkileri, kullanım talimati, kaç para, ne kadar.