Surgam 300 Mg 20 Tablet Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Surgam Nedir? Etken maddesi Tiaprofenik Asit olan Surgam tablet; Surgam analjezik ve antienflamatuar etkisi sebebiyle altta yer alan durumlarda kullanılır:
-Romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi enflamatuar romatizmal hastalıklar.
-Osteoartrit ve akut atakları; artrozlar, poliartrit, periartrit, tendinit, bursit, lumbalji, ağrılı omuz, dorsal kök sendromlarının akut atakları.
-Burkulmalar, kırıklar, diğer travmalar
-Genel ve özel cerrahi dallarında karşılaşılan sekeller
-Yüzeyel flebit ve fleboskleroz
-Tonsillit, farenjit, sinüzit, otit gibi kulak, burun ve boğaz hastalıklarında iltihabi sendromun giderilmesi
SURGAM YAN ETKİLERİ;
-Romatoid artrit, ankilozan spondilit gibi enflamatuar romatizmal hastalıklar.
-Osteoartrit ve akut atakları; artrozlar, poliartrit, periartrit, tendinit, bursit, lumbalji, ağrılı omuz, dorsal kök sendromlarının akut atakları.
-Burkulmalar, kırıklar, diğer travmalar
-Genel ve özel cerrahi dallarında karşılaşılan sekeller
-Yüzeyel flebit ve fleboskleroz
-Tonsillit, farenjit, sinüzit, otit gibi kulak, burun ve boğaz hastalıklarında iltihabi sendromun giderilmesi
SURGAM YAN ETKİLERİ;
Gastrointestinal: Bulantı, kusma, epigastrik ağrı, pasaj bozuklukları, ülser, ülser perforasyonu, anemiye neden olan gizli veya açık gastrointestinal kanamaSURGAM FİYATI;
Hipersensitivite reaksiyonları:
*Muko-kutanöz: raş, ürtiker, kaşıntı, anjionörotik ödem, purpura; çok seyrek polimorfik eritem ve lokalize döküntüler, çok nadiren fotosensitivite
*Respiratuar: bilhassa aspirin ve öteki nonsteroidal antienflamatuar ajanlara karşı allerjisi olanlarda astım atakları
*Hematolojik: trombositopeni
*Sistemik: hipotansiyonla beraberhalsizlik Üriner Sistem: Üriner semptomlar (mesane ağrısı, dizüri, poliüri) hematüri veya sistit görülebilir. Nadir vakalar tedavinin devamıyla ağırlaşmıştır. Üriner semptomlar ortaya çıkarsa tiaprofenik asit tedavisi kesilmesi gerekir.
Sinir Sistemi: Seyrek olarak vertigo, kulaklarda uğultu ve sersemlik. Renal: Sodyum ve su retansiyonu, reversibl böbrek yetmezliği. Hepatik: Nadiren karaciğer fonksiyon testlerinde anormallikler.
Satış Fiyatı 11.52 TLSURGAM KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkod Numarası: 8699809037014
Sabah ve akşam olmak üzere birer tablet günde 2 tablet (=600 mg) alınır. Tabletler tercihen yemek esnasında alınmalıdır.SURGAM HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Doz aşımı ve tedavisi:
Doz aşımı durumunda gastrik lavaj tavsiye edilir. Semptomatik ve destekleyici tedaviler yapılmalıdır.
Retard Tablet:
Erişkinlerde;
Doktorunuzun başka bir tavsiyesi yoksa akşam yemeğinden 2 ila 4 saat sonra bir seferde 300 mg'lık 2 tablet alınır. Tabletler kırılmamalı, çiğnenmeden bir miktar sıvı ile yutulmalıdır.
Surgam retard çocuklarda kullanılmaz.
Dozaşımı ve tedavisi:
Dozaşımı durumunda bilhassa gastrointestinal risk söz konusu olduğundan erken gastrik lavaj yapılmalı, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.
Süppozituar :
Doktorun önerisine daima tam bir şekilde uyulması gerekmektedir. Surgam 300 mg süppozituar sadece yetişkinlere uygulanmalıdır. Süppozituar şekli bilhassa ameliyatlı hastalar, aynı zamanda bir kaç ilacı birlikte kullananlar ve ağrıları sebebiyle uygulamanın geceleri yapılması gereken hastalar için elverişlidir. Bunun için ya sabah ve akşam birer süppozituar uygulanır veyahut sabah oral yoldan uygulanan tedavi gece yatarken uygulanan bir süppozituar ile tamamlanır. Bir tedavi kürü çoğunlukla 3-5 günden ibarettir.
Doz aşımı ve tedavisi:
Doz aşımı durumunda bilhassa gastrointestinal risk teşkil ettiğinden erken gastrik lavaj yapılmalı, semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalıdır.
Uyarılar/Önlemler:SURGAM Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Tiaprofenik asit, ödemle beraber su ve sodyum retansiyonuna neden olabilir. Tedavinin başlangıcında, kalp yetmezliği, karaciğer sirozu, nefrotik sendrom, diüretik kullanan kişiler, kronik böbrek yetmezliği olan hastalar, ve bilhassa yaşlı olan hastalarda idrar miktarı ve böbrek fonksiyonları dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.Tiaprofenik asit diüretik ilaçların etkisini azaltabilir (diüretik ve antihipertansif etki). Ciddi gastrointestinal risk nedeniyle bilhassa antikoagülanlarla tedavi gören hastalarda sindirim sistemi ile alakalı semptomlar dikkatle izlenmeli, gastrointestinal kanama halinde tedaviye hemen son verilmelidir. Tiaprofenik asit aşağıdaki hasta gruplarında dikkatle kullanılmalıdır: *Böbrek fonksiyonlarının dikkatle takibini gerektiren böbrek yetmezliği
*Konjestif kalp yetmezliği
*Arteryel hipertansiyon
*Karaciğer sirozu
Enfeksiyon hastalıklarında tiaprofenik asit kullanımı antibiyotik tedavisi ile beraber olmalıdır. Nonsteroidal antienflamatuar ilaçların lityumun sabit durum (steady state) plazma konsantrasyonlarını artırdığı bildirilmiştir. Dolayısıyla, tiaprofenik asit kullanan hastalarda bu seviyelerin takibi tavsiye edilir. Bütün diğer antienflamatuar ilaçlar gibi Surgam da hamileliğin ilk ve son 3 ayı içinde kullanılmamalıdır. Tiaprofenik asit anne sütüne geçtiğinden, emziren annelerde bebeğe olası risk sebebiyle ya tedavi kesilmeli veya emzirmeye ara verilmesi gerekir.. Baş dönmesi yapabileceğinden taşıtların ve makinelerin kullanılmasını zorlaştırabilir. Çocuklarda kullanılmaması gerekir.