Nasonex Aqueous Nasal Spray Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Nasonex Aqueous Nedir? Etken maddesi Mometazon Furoat olan Nasonex ilacı; Mevsimsel ve sene boyu süren alerjik rinit belirtilerinin tedavisinde ve mevsimsel alerjik rinitin profilaksisinde endikedir.
NASONEX AQUEOUS YAN ETKİLERİ;
NASONEX AQUEOUS YAN ETKİLERİ;
Baş ağrısı, epistaksis (kanama, kanlı mukus ve kan pıhtıları), farenjit, burunda yanma, burunda iritasyon ve burunda ülserasyon olup bu etkiler kortikosteroid burun spreylerinin kullanımı ile ortaya çıkan tipik etkilerdir. Epistaksis genelde hafif şiddette olup kendiliğinden geçmiştir.NASONEX AQUEOUS FİYATI;
Satış Fiyatı 15.66 TL [ 9 Ekim 2015 ]NASONEX AQUEOUS KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu Normal Reçeteli bir ilaçdır.
ATC Kodu R01AD09ATC - Geri Ödeme Kodu A05282
Sprey pompası ilaç, düzgün bir şekilde püskürdüğü görülünceye kadar, çoğunlukla 6 ile 7 defa püskürtülmelidir. Erişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklar: Tavsiye edilen doz günde bir defa her iki burun deliğine 50 mcg’lık iki püskürtme olmak üzere günde toplam 200 mcg'dır. Semptomların kontrol altına alınmasından sonra idame dozu her burun deliğine bir püskürtme olmak üzere günde toplam 100 mcg’a düşürülebilir. Günlük maksimum doz her burun deliğine dört püskürtme olmak üzere toplam 400 mcg’a çıkarılabilir. 3-11 yaş arasındaki çocuklarda: Tavsiye edilen günlük doz her burun deliğine günde bir püskürtme (50 mcg) olmak üzere toplam 100 mcg'dır. Profilaktik tedaviye polen mevsiminin başlamasından 2-4 hafta evvel başlanması tavsiye edilir.NASONEX AQUEOUS HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
Uyarılar:NASONEX AQUEOUS Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
Aktif veya latent solunum yolu tüberküloz enfeksiyonları, veya tedavi edilmemiş mantar, bakteri veya sistemik virüs enfeksiyonları veya oküler herpes simplex enfeksiyonu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Uzun süre kullanan hastalar muhtemel burun mukozası değişikliği için kontrol edilmelidir. Eğer burun veya farenkste lokalize mantar enfeksiyonu gelişirse tedavinin kesilmesi veya uygun tedavi uygulaması gerekebilir. Nazofarenkste ısrarlı iritasyon tedavinin kesilmesini gerektirebilir. Mometazon'un uzun süre kullanılması ile hipotalamus-pitiüter-adrenal (HPA) aksının supresyonuna ilişkin hiç bir delil yoktur. Bununla beraber uzun süren sistemik kortikosteroid kullanımından mometazon kullanımına geçen hastalar için dikkatli bir ilgi gerekir. Bu hastalarda sistemik kortikosteroidin kesilmesi, HPA aksının fonksiyonları düzelinceye kadar bir kaç ay adrenal yetmezlik belirtileri ile sonuçlanabilir. Bu hastalar adrenal yetmezlik belirtileri gösterirlerse sistemik kortikosteroid tedavisine devam edilmeli ve diğer tedavi usulleri ve gerekli önlemler uygulanmalıdır. Sistemik kortikosteroidlerden geçişte bazı hastalar burunda rahatlamaya karşın sistemik kortikosteroid kesilme semptomlarından (örn. mafsal ve/veya adale ağrısı, yorgunluk, ve depresyon) şikayetçi olabilirler. Böyle bir geçiş aynı zamanda alerjik konjunktuvit veya ekzema gibi önceden var olan ve sistemik kortikosteroid tedavisi ile suprese olmuş alerjik durumların açığa çıkmasını sağlayabilir. Kortikosteroid kullanan potansiyel olarak immünosüprese olmuş hastalar bazı enfeksiyonlara (örn. suçiçeği, kızamık gibi) yakalanma riskine karşı uyarılmalı ve böyle bir durumla karşılaşıldığında tıbbi yardım alınmasının önemi belirtilmelidir. Gebe kadınlarda yeterli ve kontrollü çalışma yapılmamıştır. Gebe, emziren veya gebelik riski taşıyan kadınlarda kullanımına karar verilirken anne, fetus ve bebeğe verilebilecek olası zararlar, beklenen yararlarla karşılaştırılmalıdır. Gebeliği sırasında kortikosteroid tedavisi gören annelerin doğan bebekleri hipoadrenalizm için dikkatle izlenmelidir.