Elidel Krem Nedir, Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır, Nasıl Kullanılır, Endikasyonları,Yan Etkileri, Kullanma Talimatı, Fiyatı.
Elidel Krem Nedir? Dermatolojik ilaçlar grubuna dahil olan Elidel Kremin Etken Maddesi Pimekrolimus'dur.İltihap'ın fazlalaşmasında rol oynayan kalsinörin isimli bir maddeyi baskı altına alarak deri iltihabını yok eden bir ilaçtır.Yüzeyel olarak (cilt üzerine sürülerek) kullanılan, topikal kalsinörin inhibitörleri ismi ile bilinen bir ilaç sınıfına ait, steroid (kortizon ve benzeri maddeler) içermeyen, bir ilaçtır.İltihaba ve egzamadaki karakteristik kızarıklık ve kaşıntıya sebep olan deri hücreleri üzerinde etki gösterir.Bu ilaç 2 yaş ve üzeri çocuk, genç ve erişkin kişilerde, deride egzama (atopik dermatit) bulgu ve belirtilerini tedavi etmek maksadıyla kullanılmaktadır. Erken belirti ve bulguların tedavisinde kullanıldığında belirtilerin ilerleyerek şiddetli alevlenmelere dönüşmesini engeller; bu da alevlenmesiz dönemlerin daha uzun sürmesine olanak sağlar.
Elidel Kremin kesinlikle kokusu yoktur.Kolayca sürülür ve sürüldüğü bölgede herhangi bir leke bırakmaz.Bu yüzden içiniz rahat bir şekilde bu ilacı kullanabilirsiniz.
ELİDEL KREM YAN ETKİLERİ;
Elidel Kremin kesinlikle kokusu yoktur.Kolayca sürülür ve sürüldüğü bölgede herhangi bir leke bırakmaz.Bu yüzden içiniz rahat bir şekilde bu ilacı kullanabilirsiniz.
ELİDEL KREM YAN ETKİLERİ;
Altta yer alan belirtilerden biri dahi olursa ilacı almayı kesin ve hemen size yakın olan bir hastanenin acil bölümüne gidiniz.ELİDEL KREM FİYATI;
• Şişlik ve ağrı, deri döküntüleri veya kurdeşen (alerjik reaksiyon belirtileri).
• Ansızın başlayan hırıltı ve göğüs ağrısı veya nefes almada güçlük çekme, göz kapaklarının, yüzün veyahut dudakların şişmesi (anafilaktik reaksiyon adı verilen ciddi alerjik reaksiyon belirtileri).
Tüm bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Zira bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ELİDEL'e karşı mühim bir alerjiniz var demektir.
Hemen tıbbi müdahaleye yada hastaneye yatırılmanıza gerek duyulabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça nadir görülür.
Altta yer alan belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen hekiminize bildiriniz yada size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
• Seyrek durumlarda, ELİDEL tedavisi esnasında hastalarda kanser (örneğin deri veya lenfoma) ortaya çıkmıştır. Bununla beraber, ELİDEL'in kullanılmasıyla nedensel bir bağlantı gösterilmemiştir.
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.
Altta yer alan belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
Çok yaygın (10 hastanın en az birinde):
• Uygulama yerinde sıcaklık ve/veya yanma hissi
Yaygın (10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla):
• Uygulama yerinde deride tahriş, kaşıntı ve kızarıklık
• Deri enfeksiyonları (örneğin kıl köklerinin iltihabı)
Yaygın olmayan (100 hastanın birinden daha az ama 1000 hastanın birinden daha fazla):
• Tedavi edilen durumun kötüleşmesi
• Bakterilerin sebep olduğu (impetigo: deride akıntı, kabuk oluşumuna neden olan bulaşıcı bir deri hastalığı) ve virüslerin sebep olduğu deri enfeksiyonları (siğil ve siğil benzeri bulaşıcı bir deri hastalığı olan molluscum contagiosum
• Herpes simplex adlı uçuğa da sebep olan virüsün de enfeksiyona neden olduğu deri iltihabı (egzema herpeticum)
• Deri döküntüsü, ağrı, uygulama yerinde batma hissi, hafif pullanma, kuruluk ve şişme.
• Siğiller
• Kıl köklerinin ve etrafındaki dokunun enfeksiyonu
Seyrek (1000 hastanın birinden daha az ama 10,000 hastanın birinden daha fazla):
• Alkol alındıktan sonra yüzde kızarıklık veya deride tahriş (örneğin döküntü, yanma, kaşıntı ya da şişme).
• Deri renginde değişiklikler (çevredeki deriden daha koyu veya daha açık renge dönüşme) Bunlar ELİDEL'in hafif yan etkileridir.
Satış Fiyatı 61.26 TL [ 24 Jun 2016 ]ELİDEL KREM KULLANIM ŞEKLİ;
Reçete Durumu: Normal Reçeteli bir ilaçtır.
Barkodu 8699504350159 - ATC Kodu D11AH02
ELİDEL'i kullanırken her zaman, hekiminizin veya eczacınızın size verdiği talimatları tam olarak uygulayınız.Kafanıza takılan sorularınız varsa lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.ELİDEL KREM HAKKINDA DİĞER BİLGİLER;
ELİDEL'i, baş, yüz, boyun ve derinin kıvrım yerleri dahil bütün deri bölgelerinde kullanabilirsiniz. ELİDEL'i yalnızca derinizin egzamalı bölgelerinde kullanınız.
Eğer ELİDEL tedavisinden sonra egzama semptomları tekrar başlar ise, doktorunuzun önerilerine kulak verin.
Krem, sabah ve akşam birer kez olmak üzere günde iki defa uygulanmalıdır.İlacı sürdükten hemen sonra nemlendirici (cilt yumuşatıcı) sürülebilir.Ancak banyo/duş yaptıysanız, nemlendiriciyi (cilt yumuşatıcıyı) ELİDEL'i uygulamadan önce sürünüz.
6 haftalık tedaviden sonra hiçbir iyileşme görülmediğinde doktorunuza danışınız. Bazen başka deri hastalıkları yanlışlıkla egzama zannedilebilir.
Kremi hekiminizin söylediği süre boyunca kullanmaya devam ediniz.
Egzamanın uzun süreli tedavisinde, ELİDEL'i kullanmaya, belirti ve bulguları (kaşıntı, kızarıklık) ilk fark ettiğiniz zaman başlayınız. Bu uygulama şiddetli alevlenmelerin engellenmesine yardımcı olacaktır.
ELİDEL'i, belirti ve bulgular devam ettiği sürece kullanınız. Belirti ve bulgular yeniden ortaya çıktığı takdirde tedaviye yeniden başlamalısınız.
Altta yer alan durumlarda Epanutin ilacını kullanmayınız...ELİDEL KREM Kullananlar, ilaç hakkında düşüncelerinizi ne gibi yan etkiler yaptığını yorum yaparak bildirebilirsiniz.
• Pimekrolimusa veya ELİDEL'in diğer bileşenlerine karşı aşırı duyarlılığınız (alerjiniz) varsa kullanmayınız.
Alttaki durumlarda ilacı DİKKATLİ KULLANINIZ
• Herhangi bir deri enfeksiyonunuz varsa
• Netherton sendromu (deride pullanma , kuruma,kıl yapısında bozukluk görülen genetik bir deri hastalığı) veya yaygın eritrodermi (derinin tamamında iltihabi kızarıklık) isimli bir deri hastalığınız varsa - böyle bir hastalığınız varsa hekiminiz size bunu söylemiş olacaktır.
• Size bağışıklık sisteminizin zayıflamış olduğu söylendiyse
• ELİDEL tedavisi esnasında lenf bezlerinizde şişlik gibi durum ortaya çıkar ise bunu hekiminize söyleyiniz.
• ELİDEL'i aralıksız olarak uzun süre kesinlikle kullanmayınız, keza ELİDEL'in uzun süreli olarak kullanılmasının güvenli olup olmadığı hakkında bilgi yoktur.
• Nadir durumlarda, ELİDEL de dahil olmak üzere topikal kalsinörin inhibitörleriyle (iltihap gelişiminde rol oynayan kalsinörin adlı maddeyi baskılayarak iltihabı tedavi eden, deriye sürülerek kullanılan bir ilaç grubu) tedavi esnasında hastalarda kanser (mesela deri veya lenfoma) ortaya çıkmıştır. Bununla beraber, bu topikal kalsinörin inhibitörlerinin kullanılmasıyla nedensel bir bağlantı gösterilmemiştir.
• ELİDEL'i, habisleşme olasılığı olan veya habis gelişim öncesi deri lezyonlarının bulunduğu bölgelere uygulamayınız. Emin değilseniz hekiminize danışınız.
• ELİDEL'i, virüslerin sebep olduğu enfeksiyon (örneğin uçuklar) bulunan deri bölgelerine uygulamayınız. Derinizde enfeksiyon oluştuğu takdirde bunu doktora gösteriniz.İlk başta enfeksiyonun tedavi edilmesi gerekebilir.
• Derinizin doğal veya yapay güneş ışığına maruz kalmasından kaçınınız (bunlara güneş lambaları, solaryum ve ultraviyole tedavisi de dahildir). ELİDEL'i uyguladıktan sonra açık havada zaman geçiriyorsanız, güneş koruyucusu kullanınız ve deriyi güneşten koruyan bol giysiler giyiniz. ELİDEL tedavisi esnasında, derinizde krem olmadığı zamanlarda bile güneşe çok fazla çıkmamaya dikkat edin. Ayrıca, güneşten korunmak için kullanabileceğiniz diğer uygun yöntemler konusunda hekiminize danışınız.
• ELİDEL sadece harici kullanım içindir. Ağız içi, burun içi ve göz içine sürmeyiniz. Zira bu bölgelere yanlışlıkla uygulanırsa, krem iyice silinmeli ve temiz suyla yıkanmalıdır. İlacın yutulmasını yada yanlışlıkla ağız içine değmesini (örnek olarak ele uygulandığı zaman) engellemek için dikkatli olunuz.
• ELİDEL, lokal deri reaksiyonlarına veya tahrişlere sebep olabilecek bazı bileşenler (örneğin setil alkol, propilen glikol, stearil alkol) içerir. ELİDEL kullanılması, uygulama yerinde hafif ve geçici reaksiyonlara (örneğin sıcaklık ve/veya yanma hissi) veya deri tahrişlerine (örneğin kaşıntı ve kızarıklık) neden olabilir.Zira bu tür belirtiler şiddetliyse hekiminizle temas kurmalısınız.
• İçeriğindeki alkol sebebiyle, ELİDEL yaralar üzerinde tahriş edici etki gösterebilir.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen hekiminize gidip danışın.